Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrníčkový jablečný koláč s máslovou polevou

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 53 minut

Hrníčkový jablečný koláč s máslovou polevou - postup přípravy

Hrníčkový jablečný koláč je ideální pro všechny milovníky snadné a rychlé přípravy dezertů. Tato pochoutka se skvěle hodí ke snídani, ale také jako dezert ke kávě.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Na polití

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s krupicí a cukrem. Přidejte kypřicí prášek do pečiva a ingredience důkladně zamíchejte. 

2. KROK

Směs rovnoměrně rozdělte do 4 hrníčků, které odložte bokem. Jablka dobře omyjte a nastrouhejte je na hrubém struhadle. 

Poznámka: K přípravě tohoto receptu použijte hrníček o objemu 200 g.

3. KROK

Připravte si dortový ráfek, který vyložte pečicím papírem. Na jeho dno vsypte hrníček suché směsi, kterou pokryjte jablky. Ta zasypte druhým hrníčkem suchých ingrediencí. 

Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit vrstvou směsi s moukou.

4. KROK

Pomocí špejle dezert propíchejte po celé jeho ploše a polijte ho směsí teplého mléka a másla. Následně pochoutku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–50 minut.

5. KROK

Tip: Upečený hrníčkový jablečný koláč servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: lecker essen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů