Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnková tvarohová bábovka

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Hrnková tvarohová bábovka - postup přípravy

Tento recept na tvarohovou bábovku od paní Nadi Hajžmanové je ideální pro začátečníky i pokročilé kuchaře a kuchařky. K její přípravě nepotřebujete nic vážit ani počítat, stačí mít jen hrnek a lžíci.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do mísy vyklepněte vejce, přisypejte k němu cukr a vyšlehejte obojí do pěny. Přidejte změklé máslo a pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte hladkou hmotu.

2. KROK

K vaječné směsi přidejte tvaroh a promíchejte dohladka. Postupně do těsta prosévejte hladkou mouku spolu s práškem do pečiva a podle potřeby směs nařeďte mlékem. Výsledkem by mělo být polotekuté těsto.

3. KROK

Formu na bábovku bohatě vytřete máslem nebo rostlinným olejem a vysypejte ji hrubou moukou, krupicí nebo strouhankou. Vlijte do ní těsto a párkrát formou ťukněte o povrchu pracovní plochy, abyste z těsta vyhnali vzduchové bubliny. Vložte bábovku do trouby rozehřáté na 190 °C péct na asi 50 minut.

4. KROK

Po dopečení nechte bábovku zvolna úplně vychladnout (pokud chcete proces urychlit, položte na formu utěrku namočenou v ledové vodě) a vyklopte ji z formy. Povrch posypejte moučkovým cukrem, nakrájejte na porce a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů