Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené cuketové palačinky se sýrem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Smažené cuketové palačinky se sýrem - postup přípravy

Když je cuketová sezóna je v plném proudu, je potřeba si této báječné a zdravé zeleniny do sytosti užít. Můžeme z nich dělat polévky, zapékat je s masem a sýrem, anebo z nich vyrobit skvělé cuketové placky plné šťavnaté zeleniny, voňavých bylinek a samozřejmě nesmí chybět ani táhnoucí se roztavený sýr. Cuketové palačinky budou skvělé jak ke snídani, tak také i k večeři. Ačkoliv jsou nejlepší čerstvé, dají se jíst i studené během celého dne jako skvělá, zdravá a výživná svačinka.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Připravené cukety umyjte, odřízněte špičky a případně je můžete, ale také nemusíte, oloupat. Nastrouhejte je do misky na hrubém struhadle. Trochu ji posolte a nechte odstát asi 10 až 15 minut, aby pustila šťávu. Tu potom slijte a cuketu případně ještě vyždímejte v bavlněné utěrce.




Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.  Petrželku, jarní cibulku a případně kopr omyjte pod tekoucí vodou a osušte je papírovými utěrkami. Ostrým nožem je pak nahrubo nasekejte.

Do mísy rozklepněte dvě vajíčka a metličkou je vyšlehejte do pěny. Přimíchejte k němu mléko a rostlinný olej a nakonec přisypejte strouhaný sýr, nasekané bylinky a vymačkanou cuketu. Směs řádně promíchejte a postupně přisypávejte mouku. Vytvořte jednolité těstíčko.

Rozehřejte si pánev s trochou rostlinného oleje a vhodnou naběračkou dávkujte těsto na pánev tak, aby vytvořilo jen pár milimetrů silnou vrstvu. Palačinky smažte po obou stranách, dokud jejich povrch nezezlátne.

Palačinky podávejte čerstvé s kopečkem smetany nebo s jinou vaší oblíbenou omáčkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů