Hrnkové kynuté tvarohové šátečky s rozinkami - postup přípravy
Pokud plánujete rodinnou sešlost, nebo vás jen honí mlsá, vyzkoušejte domácí kynuté tvarohové šátečky s rozinkami. Recept podle YouTube kanálu Vaření s Jančou je tak snadný, že ho zvládne i úplný začátečník.
Kynuté těsto
Tvarohová náplň
Do velké mísy nalijte vlažné mléko, rozdrobte do něj droždí a směs míchejte, dokud se nerozpustí. Poté do mísy přisypte hladkou a polohrubou mouku.
Do mísy nalijte olej a žloutky. Dále ke směsi přidejte sůl, cukr a vanilkový cukr. Vše dobře promíchejte a vypracujte hladké těsto.
Pokud se vám bude zdát těsto řídké, přidejte do něj 1–2 lžíce polohrubé mouky a opět ji zapracujte. Poté ho přendejte do mísy, zakryjte ho utěrkou a nechte ho vykynout na teplém místě po dobu 1 hodiny.
Do mísy vložte měkký tvaroh a přisypte k němu pudinkový prášek a cukr. Směs pečlivě vyšlehejte a poté do něj přimíchejte rozinky.
Vykynuté těsto přendejte na pracovní plochu a vyválejte z něj placku vysokou 1 cm. Poté ho pomocí rádýlka nakrájejte na větší čtverce.
Na čtverce pomocí lžičky položte tvarohovou náplň a těsto přeložte do tvaru trojúhelníku. Naplněné šátečky přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
Tvarohové šátečky nechte ještě 30 minut kynout. Poté je potřete rozšlehaným vejcem, vložte je do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte je 20 minut.
Tvarohové šátečky vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Před servírováním je posypte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou