Hrnkové palačinky - postup přípravy
Palačinky miluje snad každý. A vůbec nezáleží na tom, s jakou náplní je máte nejraději. Dát do nich můžete domácí marmeládu, skořicový nebo vanilkový cukr, med, čokoládu a dokonce i banány. Připravit si je přitom můžete kdykoli a mile tak překvapit svého partnera i děti vynikající snídaní. Příprava je rychlá a nepotřebujete k ní nic speciálního.
Ingredience
Smíchejte vejce se solí, cukrem a vanilkovým cukrem. Přilijte smetanu a mléko a znovu promíchejte. Mouku prosejte a postupně přisypte do hmoty, na závěr těsto dobře prošlehejte.
Nechte těsto po dobu 20 minut odstát nebo ho dejte na hodinu do lednice. Následně můžete začít tvořit samotné palačinky. Potřebovat k tomu budete jen velkou pánev a trochu tuku.
Vezměte dostatečně velkou pánev, ideálně určenou na palačinky. Zahřejte ji, pomažte rostlinným olejem a začněte s pečením palačinek.
Chcete-li trochu jinou náplň, rozpusťte kousek másla a osmažte na něm kousky banánů dozlatova. Palačinku namažte medem, rozložte kousky banánů a zatočte do trubičky nebo do tvaru obálky. V každém případě tato sladká snídaně mile překvapí celou vaši rodinu a možná se dočkáte i toho, že za vás potom děti s manželem umyjí nádobí.