Hrnkový švestkový koláč s drobenkou - postup přípravy
Švestkový koláč s drobenkou podle receptu od paní Nadi Hajžmanové je vynikajícím dezertem, ve kterém snadno zužitkujete sezónní ovoce. Je nadýchaný a příjemně vláčný.
Těsto
Drobenka
Ve větší míse smíchejte mouku spolu s cukrem a kypřicím práškem do pečiva. Do směsi přidejte vejce, mléko a olej. Ze všech ingrediencí v míse vypracujte hladké těsto.
Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Omyté švestky vypeckujte a podélně rozpulte. Poklaďte jimi připravené těsto.
Z mouky, cukru a másla vytvořte drobenku. Hotovou drobenkou posypte připravený koláč a dejte ho péct do trouby předehřáté na 180 °C na cca 20 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.