Hroznový kompot s plátky citronu - postup přípravy
Obohaťte své pokrmy hroznovým kompotem, který můžete použít jako doplněk k hlavnímu jídlu, dezertům a salátům. Výhodou receptu je snadná a rychlá příprava.
Ingredience
Hroznové víno důkladně umyjte a zbavte ho stopek. Citron omyjte a nakrájejte ho na plátky. Poté začněte s plněním sterilizovaných sklenic. Do každé z nich vložte asi 450 g hroznů a 2 plátky citronu.
Poznámka: Ingredience jsou určeny k naplnění jedné sklenice o objemu 720 ml.
Do každé sklenice vsypte 2 lžíce cukru a 1 lžičku vanilkového cukru. Poté ingredience zalijte vodou do plna, sklenice volně uzavřete víčky a vložte je do hrnce se dnem vyloženým utěrkou.
Do hrnce nalijte vodu až po víčka a hroznový kompot zavařujte 10–15 minut. Poté sklenice z hrnce vyjměte, víčka pevně utáhněte a kompot z hroznů nechte, dnem vzhůru, volně chladnout pod ručníkem.
Tip: Kompot vám vydrží nejdéle, pokud ho budete skladovat na temném a chladném místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Serpica Recepti