Hruškový koláč s vanilkou a skořicí - postup přípravy
Hruškový koláč kombinuje osvěžující chuť ovoce s křehkým těstem, které se rozplývá na jazyku. Vyzkoušejte ověřený recept podle Youtube kanálu Vaření s Jančou.
Těsto
Náplň
Drobenka
Na vymazání
Mouku vyšlehejte se změklým máslem a vaječným žloutkem. Přidejte také mléko, vanilkový cukr a kypřicí prášek do pečiva s moučkovým cukrem. Z ingrediencí vytvořte těsto a poté udělejte drobenku.
Máslo smíchejte s moučkovým cukrem, moukou a skořicí. Vzniklou drobenku poté odložte bokem, budete ji potřebovat na závěrečné zdobení.
Hrušky oloupejte, rozpulte, vyjměte z nich jádřince a nakrájejte je na plátky. Těsto vložte do pekáče vymazaného máslem a zarovnejte ho dohladka. Jeho povrch potřete povidly, která pokryjte plátky hrušek.
Hrušky následně posypte drobenkou a koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Tip: Hruškový koláč nechte po upečení vychladnout a poté ho servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou