Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hruškový koláč s vanilkou a skořicí

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Hruškový koláč s vanilkou a skořicí - postup přípravy

Hruškový koláč kombinuje osvěžující chuť ovoce s křehkým těstem, které se rozplývá na jazyku. Vyzkoušejte ověřený recept podle Youtube kanálu Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Drobenka

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku vyšlehejte se změklým máslem a vaječným žloutkem. Přidejte také mléko, vanilkový cukr a kypřicí prášek do pečiva s moučkovým cukrem. Z ingrediencí vytvořte těsto a poté udělejte drobenku. 

2. KROK

Máslo smíchejte s moučkovým cukrem, moukou a skořicí. Vzniklou drobenku poté odložte bokem, budete ji potřebovat na závěrečné zdobení. 

3. KROK

Hrušky oloupejte, rozpulte, vyjměte z nich jádřince a nakrájejte je na plátky. Těsto vložte do pekáče vymazaného máslem a zarovnejte ho dohladka. Jeho povrch potřete povidly, která pokryjte plátky hrušek. 

4. KROK

Hrušky následně posypte drobenkou a koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.  

Tip: Hruškový koláč nechte po upečení vychladnout a poté ho servírujte nakrájený na kousky. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů