Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Husí stehno na tymiánu a kmínu

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 240 minut

Husí stehno na tymiánu a kmínu - postup přípravy

Svátek svatého Martina není možné oslavit bez svatomartinské husy, pokud se vám ale nechce péct celého opeřence, upečte si alespoň husí stehna. Ta podle receptu paní Ivany Reisingerové voní po kmínu a tymiánu.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Husí stehna si připravte den předem. Nasolte je, přidejte kmín a několik snítek tymiánu. Nechte je marinovat přes noc v lednici.

2. KROK

Druhý den stehna opláchněte, osušte papírovou utěrkou a odřežte z nich přebytečný tuk. Ten položte na dno pekáčku.

3. KROK

Stehna nechte zhruba hodinu ležet při pokojové teplotě. Poté je znovu posolte, přidejte kmín a tymián.

4. KROK

Nasolená a okořeněná stehna položte do pekáčku na mřížku. Podlijte je trochou vody. A pečte asi hodinu v troubě vyhřáté na 120 °C.

5. KROK

Po hodině zvyšte teplotu na 140 °C a pečte další 3 hodiny anebo dokud nejsou stehna měkká a kůže nezezlátne. Pečte je odkrytá a každou hodinu je přelijte vypečeným tukem.

6. KROK

Na závěr slejte z pekáčku sádlo a výpek a oddělte je od sebe. Sádlo si uložte na další použití. Výpekem polévejte maso na talíři.

7. KROK

Upečená stehna, politá výpekem, doporučujeme servírovat se zelím a kynutým či houskovým knedlíkem.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů