Hustá domácí majonéza s citrónem - postup přípravy
Hustá domácí majonéza je krémová, osvěžující a neobsahuje zbytečnou chemii. Výhodou je jednoduchá příprava jen z 6 ingrediencí, která trvá jen pár minut.
Ingredience
Do mísy vložte vejce, ke kterému přidejte citronovou šťávu, ocet, hořčici, sůl a olej. Ingredience nechte 1 minutu stát a poté je rozmixujte pomocí tyčového mixéru.
Ingredience mixujte ve spodní části mísy 10–15 vteřin, dokud směs nezhoustne. Poté začněte mixérem pohybovat nahoru a dolů a pokračujte v mixování další minutu.
Jakmile hustá domácí majonéza získá světlou barvu, přendejte ji do sterilizované sklenice, kterou uzavřete a skladujte v lednici, kde vám vydrží čerstvá 4–5 dní.
Poznámka: Sterilizace nádobí je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení majonézy bakteriemi. Díky tomu vám omáčka vydrží delší dobu poživatelná.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Downshiftology

