Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Indické dýňové placky z máslové dýně

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 100 minut

Indické dýňové placky z máslové dýně - postup přípravy

Indické dýňové placky jsou zajímavé pro svou nasládlou chuť a univerzální použití. Můžete je podávat samostatně i jako doplněk k salátům a masovým pokrmům.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Těsto

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Dýni oloupejte a nakrájejte ji na menší kousky, které vařte pod pokličkou 40 minut. Poté dýni sceďte a rozmačkejte ji šťouchadlem na brambory. 

2. KROK

Ze vzniklé směsi odeberte 250 g a toto množství dýně smíchejte s moukou, solí, asi dvěma hrstmi vody a olejem. Z ingrediencí uhněťte hladké těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte ho odpočívat 10 minut. 

3. KROK

Po této době těsto rozdělte na 10 stejně velkých částí, z nichž vytvarujte bochánky. Z každého bochánku vyválejte placku, kterou potřete trochou oleje.

4. KROK

Nyní máte dvě možnosti, jak placky zpracovat. 

Tip: Aby se těsto na váleček nelepilo, každý bochánek před válením posypte trochou mouky.

5. KROK

Postup č. 1

Každou placku nakrojte v jedné její části směrem do středu a vytvarujte z ní kornout, který přitlačením směrem k pracovní ploše zploštěte. 

Tip: Při tvorbě placek se inspirujte postupem níže ve videu.

6. KROK

Postup č. 2

Placku zarolujte klasickým způsobem, roztáhněte ji mírně do stran a zatočte ji do tvaru šneka. 

7. KROK

Takto zpracované bochánky nechte 10 minut odpočívat a poté z nich vyválejte placky, které smažte z každé strany 2–3 minuty, do zlatohnědé barvy.

Tip: Dýňové placky můžete podávat jako svačinku nebo jako originální přílohu k hlavnímu chodu.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Phil’s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů