Išelské dortíky s meruňkovým krémem - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na křehké išelské dortíčky podle facebookové stránky Andy vaří pro zdraví, které vypadají i chutnají jako od profesionální cukrářky. Toto vánoční cukroví je plné vlašských ořechů, másla a meruňkové marmelády.
Těsto na išelské dortíky
Meruňková náplň
Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, změklé máslo, cukr, mleté vlašské ořechy, žloutky, trochu kakaa, mletou skořici a citronovou kůru. Vytvořte hladké těsto.
Těsto zakryjte a nechte ho odpočinout v lednici asi 30 minut. Do mísy dejte změklé máslo, mleté vlašské ořechy, cukr moučku, meruňkovou marmeládu, rum a vytvořte hladký krém.
Těsto rozválejte na tenký plát a vykrájejte z něj malé sušenky. Poté je přendejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte je do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte je 10–15 minut.
Sušenky vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Poté na ně nastříkejte krém a přiklopte ji další sušenkou. Vzniklé dortíky nechte ztuhnout v lednici.
Nakonec můžete išelské dortíky namočit do rozpuštěné čokolády a ozdobit je polovinou vlašského ořechu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete na její facebookové stránce Andy vaří pro zdraví.