Pizza z pánve - postup přípravy
Pizza je typickým italským pokrmem. Mnoho lidí si ji připravuje i doma, většinou v troubě. My vám ale ukážeme recept na jednodušší a netradiční verzi. Tato varianta italského pokrmu může být připravena na sporáku v pánvičce.
Těsto
Posypka
Připravte si těsto. Jako první vezměte mísu, ve kterém rozmícháte všechny tři suroviny. Začnete rozklepnutými vajíčky, které začnete pomocí ruční metličky šlehat. K nim postupně přidáváte mouku a také jogurt. Vše neustálé mícháte, dokud nevznikne jednoduché, tekuté těsto bez hrudek. Pokud se vám zdá příliš řídké, použijte další mouku. Pokud naopak příliš tuhé, zjemněte ho trochou jogurtu.
Vezměte pánev, položte ji na sporák a rozpalte. Následně na ní nalijte trochu oleje, který rozetřete po celém dnu pánve. Když se olej rozpálí, nalijte do pánve připravené těsto. Několika pohyby s pánví zajistěte, aby se rozprostřelo po celém dnu a mělo všude stejnou výšku. V tu chvíli snižte teplotu a těsto pozvolna opékejte.
Na těsto nanášejte posypku na pizzu. Tedy ingredience předepsané, ale i ty vlastní chuti. Jaké první by měla na těsto zamířit rajčatová omáčka, potom sýr a následně také šunka, salám a houby. Vše posypte také nakrájenými olivami. Fantazii se zde ale nekladou, a tak můžete použít třeba i klobásu a další uzeniny, další sýry, cibuli, kukuřici, feferonky, či maso.
Pánvičku přiklopte poklicí a na mírném ohni nechte svou pizzu takto netradičně péct. Takto nechte do doby, až se sýr dokonale rozpustí a okraje těsta budou dobře propečené. Zkontrolujte propečenost středu a pokud je vše v pořádku, pomocí obracečky přesuňte pizzu na prkénko. Posypte sušenou bazalkou nebo oreganem, nakrájejte na trojúhelníky a můžete konzumovat.