Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Italský salát z rajčat s citronovou zálivkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Italský salát z rajčat s citronovou zálivkou - postup přípravy

Italský salát je plný zeleniny, bylinek a osvěžující citronové zálivky, která jeho chuti dodává šmrnc. Pokrm je osvěžující a ideální ke svačině i jako příloha k hlavním jídlům.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Zálivka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Omytá rajčata zbavte zelené části, nakrájejte je na menší kousky a smíchejte je s oloupanou a nakrájenou salátovou okurkou. 

Poznámka: Před krájením z okurky odstraňte okraje, které nebudete používat.

2. KROK

K zelenině přidejte nasekanou petrželku s nakrájenou jarní cibulkou a ingredience zalijte směsí citronové šťávy a oleje. Suroviny ochuťte solí, pepřem a důkladně je zamíchejte. 

Tip: Italský salát servírujte samostatně, s pečivem nebo jako přílohu k masovým pokrmům.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

5. KROK

Zdroj receptu: Einfach und lecker

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů