Italský salát z rajčat s citronovou zálivkou - postup přípravy
Italský salát je plný zeleniny, bylinek a osvěžující citronové zálivky, která jeho chuti dodává šmrnc. Pokrm je osvěžující a ideální ke svačině i jako příloha k hlavním jídlům.
Základ
Zálivka
Omytá rajčata zbavte zelené části, nakrájejte je na menší kousky a smíchejte je s oloupanou a nakrájenou salátovou okurkou.
Poznámka: Před krájením z okurky odstraňte okraje, které nebudete používat.
K zelenině přidejte nasekanou petrželku s nakrájenou jarní cibulkou a ingredience zalijte směsí citronové šťávy a oleje. Suroviny ochuťte solí, pepřem a důkladně je zamíchejte.
Tip: Italský salát servírujte samostatně, s pečivem nebo jako přílohu k masovým pokrmům.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfach und lecker
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.