Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Italský těstovinový salát s rajčaty

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Italský těstovinový salát s rajčaty - postup přípravy

Pokud nevíte, co vařit v teplých dnech, vyzkoušejte tento italský těstovinový salát s rajčaty, který připravíte během pár minut. Jeho velká výhoda je, že skvěle chutná teplý i studený.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do vroucí vody nasypte těstoviny a vařte je do změknutí. Mezitím si očistěte česnek s cibulí a nakrájejte je na malé kostičky.

2. KROK

Cibuli s česnekem přendejte do mísy, přidejte k nim olivový olej a ocet. Poté směs dochuťte solí, mletým černým pepřem a dobře ji promíchejte.

3. KROK

Omytá rajčata překrojte napůl a vykrojte z nich bubáka. Následně je nakrájejte na plátky a poté na kostičky. Přendejte je do mísy s česnekem a vše dobře promíchejte.

4. KROK

Mozzarellu nakrájejte na kostičky. Čerstvou bazalku omyjte a nasekejte ji nadrobno. Vše poté přendejte k rajčatům a směs dobře promíchejte.

5. KROK

Těstoviny sceďte a přendejte je do mísy. Salát pečlivě promíchejte a případně ho dochuťte solí nebo pepřem. Podávat ho můžete teplý nebo ho nechte vychladit v lednici.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Tak lahodné!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů