Italský těstovinový salát s rajčaty - postup přípravy
Pokud nevíte, co vařit v teplých dnech, vyzkoušejte tento italský těstovinový salát s rajčaty, který připravíte během pár minut. Jeho velká výhoda je, že skvěle chutná teplý i studený.
Ingredience
Do vroucí vody nasypte těstoviny a vařte je do změknutí. Mezitím si očistěte česnek s cibulí a nakrájejte je na malé kostičky.
Cibuli s česnekem přendejte do mísy, přidejte k nim olivový olej a ocet. Poté směs dochuťte solí, mletým černým pepřem a dobře ji promíchejte.
Omytá rajčata překrojte napůl a vykrojte z nich bubáka. Následně je nakrájejte na plátky a poté na kostičky. Přendejte je do mísy s česnekem a vše dobře promíchejte.
Mozzarellu nakrájejte na kostičky. Čerstvou bazalku omyjte a nasekejte ji nadrobno. Vše poté přendejte k rajčatům a směs dobře promíchejte.
Těstoviny sceďte a přendejte je do mísy. Salát pečlivě promíchejte a případně ho dochuťte solí nebo pepřem. Podávat ho můžete teplý nebo ho nechte vychladit v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tak lahodné!