Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečné křížaly se slupkou sušené v troubě

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 240 minut

Jablečné křížaly se slupkou sušené v troubě - postup přípravy

Připravte si sladké křížaly podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, které lze skladovat po dlouhou dobu a na kterých si můžete pochutnat bez výčitek svědomí. Jablíčka se navíc suší se slupkou, která obsahuje největší množství vitamínů.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jablka rozkrojte napůl a odstraňte z nich jádřinec. Následně jablka nakrájejte na plátky o šířce přibližně 3 mm. Nakrájená jablíčka vložte do misky a zalijte je citronovou šťávou a 600 ml studené vody. Nechte stát 20 minut.

Tip: Do misky nakapejte ještě trochu šťávy z citronu, která zabrání jejich ztmavnutí.

2. KROK

Po 20 minutách jablka osušte kuchyňskou utěrkou a rovnoměrně je rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Plech vložte do předehřáté trouby a jablka sušte 2 hodiny při teplotě 60 °C. Po této době jablka otočte a sušte je další 2 hodiny.

3. KROK

Jakmile jsou křížaly usušené, vyndejte je z trouby a nechte je vychladnout. Následně je skladujte ve sklenicích s víčkem bez přístupu vzduchu.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů