Jablečné křížaly se slupkou sušené v troubě - postup přípravy
Připravte si sladké křížaly podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, které lze skladovat po dlouhou dobu a na kterých si můžete pochutnat bez výčitek svědomí. Jablíčka se navíc suší se slupkou, která obsahuje největší množství vitamínů.
Ingredience
Jablka rozkrojte napůl a odstraňte z nich jádřinec. Následně jablka nakrájejte na plátky o šířce přibližně 3 mm. Nakrájená jablíčka vložte do misky a zalijte je citronovou šťávou a 600 ml studené vody. Nechte stát 20 minut.
Tip: Do misky nakapejte ještě trochu šťávy z citronu, která zabrání jejich ztmavnutí.
Po 20 minutách jablka osušte kuchyňskou utěrkou a rovnoměrně je rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Plech vložte do předehřáté trouby a jablka sušte 2 hodiny při teplotě 60 °C. Po této době jablka otočte a sušte je další 2 hodiny.
Jakmile jsou křížaly usušené, vyndejte je z trouby a nechte je vychladnout. Následně je skladujte ve sklenicích s víčkem bez přístupu vzduchu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem