Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečné mini záviny z kefírového těsta

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jablečné mini záviny z kefírového těsta - postup přípravy

Tyto mini záviny jsou díky kefíru nejen vláčné, ale vydrží i dlouhou dobu čerstvé (pokud je však dřív nesníte). Jestliže by vás jablka omrzela, jednoduše použijte jakékoliv jiné ovoce.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Jablka oloupejte, odstopkujte, zbavte je jádřince a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte strouhaná jablka, zasypejte obyčejným a vanilkovým cukrem a důkladně promíchejte. Nechejte směs dusit okolo 5 minut, dokud nezměknou a nevypaří se tekutina, a sundejte pánev ze sporáku. Poté směs přendejte do misky a nechte vychladnout. Kefír o pokojové teplotě smíchejte ve sklenici se žloutkem, cukrem a špetkou soli.

2. KROK

Mouku smíchejte s práškem do pečiva a studeným máslem, vytvořte drobenku. Do té přilijte kefírovou směs a uhněťte měkké a pružné těsto. Vložte ho do sáčku a dejte na 15 minut do lednice. Těsto rozdělte na 2 části a každou vyválejte do tloušťky 4 mm. Vyválené těsto potřete máslem, naneste jablečnou náplň a srolujte.

3. KROK

Totéž zopakujte i s druhou částí těsta, poté záviny nakrájejte na menší kousky. Plech vyložte pečicím papírem, dejte na něj mini jablečné záviny a potřete je rozšlehaným vejce. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 20–25 minut. Poté můžete podávat, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů