Jablečné sušenky s rozinkami a jablky - postup přípravy
Jablečné sušenky s rozinkami jsou křupavé, nadýchané a šťavnaté. Jsou zdravější alternativou k tradičním sušenkám z obchodu, protože neobsahují umělé přísady.
Těsto
Náplň
Vejce vyšlehejte se špetkou soli do pěny. Za stálého šlehání přidávejte postupně cukr. Jakmile vznikne světlá směs, vmíchejte do ní rozpuštěné máslo.
Tip: Máslo rozpustíte za 3 minuty v mikrovlnné troubě. Během rozpouštění ho promíchejte.
Do směsi postupně přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte hladké těsto, které by nemělo být lepkavé a příliš husté.
Tip: Před použitím mouku prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na menší kousky, které, společně s rozinkami vmíchejte do připraveného těsta.
Tip: Místo rozinek můžete do sušenek přidat také sušené třešně nebo například ořechy.
Z těsta, pomocí lžíce, vytvářejte malé hromádky, které ukládejte na plech vyložený pečicím papírem. Jablečné sušenky s rozinkami pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–21 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Sušenky z jablek by měly být upečené dozlatova.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней