Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečné sušenky s rozinkami a jablky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 24 minut

Jablečné sušenky s rozinkami a jablky - postup přípravy

Jablečné sušenky s rozinkami jsou křupavé, nadýchané a šťavnaté. Jsou zdravější alternativou k tradičním sušenkám z obchodu, protože neobsahují umělé přísady.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli do pěny. Za stálého šlehání přidávejte postupně cukr. Jakmile vznikne světlá směs, vmíchejte do ní rozpuštěné máslo. 

Tip: Máslo rozpustíte za 3 minuty v mikrovlnné troubě. Během rozpouštění ho promíchejte.

2. KROK

Do směsi postupně přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte hladké těsto, které by nemělo být lepkavé a příliš husté. 

Tip: Před použitím mouku prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

3. KROK

Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na menší kousky, které, společně s rozinkami vmíchejte do připraveného těsta. 

Tip: Místo rozinek můžete do sušenek přidat také sušené třešně nebo například ořechy.

4. KROK

Z těsta, pomocí lžíce, vytvářejte malé hromádky, které ukládejte na plech vyložený pečicím papírem. Jablečné sušenky s rozinkami pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–21 minut.

5. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Sušenky z jablek by měly být upečené dozlatova.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů