Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečné trojúhelníky s vlašskými ořechy

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 27 minut

Jablečné trojúhelníky s vlašskými ořechy - postup přípravy

S tímto receptem na jablečné trojúhelníky nešlápnete vedle, pokud chcete své blízké překvapit nápaditým dezertem. Jsou jemné, křupavé a rozplývají se na jazyku.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Těsto

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou těsta. Vejce vyšlehejte se solí, klasickým a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte k nim rozpuštěné máslo a poté kefír. Nakonec přidejte mouku s kypřicím práškem v několika dávkách.

2. KROK

Tip: Kefír můžete nahradit bílým jogurtem. Mouku s kypřicím práškem před použitím prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky. 

3. KROK

Do vzniklého těsta vmíchejte nasekané ořechy s nakrájeným jablkem a vložte ho na 20–30 minut do lednice. 

Poznámka: Jablko před krájením oloupejte a zbavte jádřince.

4. KROK

Vychlazené těsto rozdělte na dvě části a první z nich vyválejte na plát ve tvaru kruhu, o tloušťce 1 cm. Ten rozdělte na 8 stejných trojúhelníků, které vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. 

5. KROK

Postup opakujte také s druhou částí těsta. Jablečné trojúhelníky potřete mlékem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.

Tip: Dezert servírujte vychladlý a posypaný moučkovým cukrem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů