Jablečné trojúhelníky s vlašskými ořechy - postup přípravy
S tímto receptem na jablečné trojúhelníky nešlápnete vedle, pokud chcete své blízké překvapit nápaditým dezertem. Jsou jemné, křupavé a rozplývají se na jazyku.
Těsto
Na potření
Začněte s přípravou těsta. Vejce vyšlehejte se solí, klasickým a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte k nim rozpuštěné máslo a poté kefír. Nakonec přidejte mouku s kypřicím práškem v několika dávkách.
Tip: Kefír můžete nahradit bílým jogurtem. Mouku s kypřicím práškem před použitím prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.
Do vzniklého těsta vmíchejte nasekané ořechy s nakrájeným jablkem a vložte ho na 20–30 minut do lednice.
Poznámka: Jablko před krájením oloupejte a zbavte jádřince.
Vychlazené těsto rozdělte na dvě části a první z nich vyválejte na plát ve tvaru kruhu, o tloušťce 1 cm. Ten rozdělte na 8 stejných trojúhelníků, které vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Postup opakujte také s druhou částí těsta. Jablečné trojúhelníky potřete mlékem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.
Tip: Dezert servírujte vychladlý a posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Татьяной