Jablečný koláč s drobenkou a mandlemi - postup přípravy
Jablečný koláč s drobenkou kombinuje vláčnou texturu těsta s křupavými mandlemi. Dezert potěší vaše chuťové buňky a oblíbí si ho i vaši hosté. Vhodný je i ke snídani.
Korpus
Drobenka
Zdobení
Vejce vyšlehejte se špetkou soli, vanilkovým cukrem a cukrem. Poté, co se ingredience propojí, do směsi vešlehejte olej a mléko. Nakonec přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto.
Tip: Před použitím doporučujeme mouku prosít, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.
Těsto vylijte do formy na koláč vyloženou pečicím papírem a jeho povrch pokryjte omytými jablky, nakrájenými na plátky.
Poznámka: Před krájením z jablek odstraňte jaderníky.
V menší misce smíchejte mouku se změklým máslem a cukrem. Vytvořte drobenku, kterou posypte koláč ve formě. Na drobenku nasypte plátky mandlí a koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Tip: Jablečný koláč s drobenkou podávejte posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé a snadné recepty na dezerty