Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečný koláč s drobenkou a mandlemi

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jablečný koláč s drobenkou a mandlemi - postup přípravy

Jablečný koláč s drobenkou kombinuje vláčnou texturu těsta s křupavými mandlemi. Dezert potěší vaše chuťové buňky a oblíbí si ho i vaši hosté. Vhodný je i ke snídani.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Drobenka

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli, vanilkovým cukrem a cukrem. Poté, co se ingredience propojí, do směsi vešlehejte olej a mléko. Nakonec přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto. 

Tip: Před použitím doporučujeme mouku prosít, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.

2. KROK

Těsto vylijte do formy na koláč vyloženou pečicím papírem a jeho povrch pokryjte omytými jablky, nakrájenými na plátky. 

Poznámka: Před krájením z jablek odstraňte jaderníky. 

3. KROK

V menší misce smíchejte mouku se změklým máslem a cukrem. Vytvořte drobenku, kterou posypte koláč ve formě. Na drobenku nasypte plátky mandlí a koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. 

Tip: Jablečný koláč s drobenkou podávejte posypaný moučkovým cukrem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů