Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečný koláč se skořicí

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Jablečný koláč se skořicí - postup přípravy

Tento chutný koláč potěší vás i vaše blízké svou vyváženou sladkou chutí, která se kombinuje s ovocným nádechem jablíček. Jeho příprava není vůbec náročná a jistě se vám povede na první pokus.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nejprve připravte náplň. Nasypejte na rozehřátou pánev cukr krystal a nechejte ho za stálého míchání zkaramelizovat. Poté k němu přimíchejte máslo a připravte jablka. Zbavte je stopek a jádřinců a nakrájejte je na kostičky i se slupkou. Zakápněte je šťávou z citronu. Následně jablka přidejte do pánve. Zasypejte je skořicí dle chutí a promíchejte je s karamelem.

2. KROK

Do velké mísy rozklepněte vejce a přidejte k němu cukr krystal, důkladně obojí prošlehejte metličkou. Poté do směsi přilijte rozpuštěné máslo a znovu ji prošlehejte. Po dodání prášku do pečiva směs opět šlehejte. Nakonec přidejte hladkou mouku a tu se zbytkem těsta promíchejte s pomocí stěrky, následně těsto uhněťte ručně.

3. KROK

Vzniklé těsto rozdělte na dvě poloviny a jednu zabalte do potravinářské fólie a dejte ji do mrazáku, aby rychle zatuhla. Vymažte formu na pečení trochou rostlinného oleje a vyložte ji pečicím papírem. Těsto pokojové teploty na ní ručně rozprostřete a naneste na něj jablečnou náplň, důkladně ji rozprostřete.

4. KROK

Zmrzlé těsto vybalte z potravinářské fólie a nastrouhejte ho navrch. Takto připravený koláč dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte ho okolo 30 až 35 minut. Hotový koláč zasypejte dle chuti moučkovým cukrem a můžete ho podávat, dobrou chuť!

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů