Jablečný koláč se skořicí - postup přípravy
Tento chutný koláč potěší vás i vaše blízké svou vyváženou sladkou chutí, která se kombinuje s ovocným nádechem jablíček. Jeho příprava není vůbec náročná a jistě se vám povede na první pokus.
Těsto
Náplň
Nejprve připravte náplň. Nasypejte na rozehřátou pánev cukr krystal a nechejte ho za stálého míchání zkaramelizovat. Poté k němu přimíchejte máslo a připravte jablka. Zbavte je stopek a jádřinců a nakrájejte je na kostičky i se slupkou. Zakápněte je šťávou z citronu. Následně jablka přidejte do pánve. Zasypejte je skořicí dle chutí a promíchejte je s karamelem.
Do velké mísy rozklepněte vejce a přidejte k němu cukr krystal, důkladně obojí prošlehejte metličkou. Poté do směsi přilijte rozpuštěné máslo a znovu ji prošlehejte. Po dodání prášku do pečiva směs opět šlehejte. Nakonec přidejte hladkou mouku a tu se zbytkem těsta promíchejte s pomocí stěrky, následně těsto uhněťte ručně.
Vzniklé těsto rozdělte na dvě poloviny a jednu zabalte do potravinářské fólie a dejte ji do mrazáku, aby rychle zatuhla. Vymažte formu na pečení trochou rostlinného oleje a vyložte ji pečicím papírem. Těsto pokojové teploty na ní ručně rozprostřete a naneste na něj jablečnou náplň, důkladně ji rozprostřete.
Zmrzlé těsto vybalte z potravinářské fólie a nastrouhejte ho navrch. Takto připravený koláč dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte ho okolo 30 až 35 minut. Hotový koláč zasypejte dle chuti moučkovým cukrem a můžete ho podávat, dobrou chuť!