Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečný koláč se sušenkami, ořechy a skořicí

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jablečný koláč se sušenkami, ořechy a skořicí - postup přípravy

Jablečný koláč se sušenkami je křupavý, vláčný a nadýchaný. K výrobě dezertu budete potřebovat pouze několik základních ingrediencí a budete ho mít hotový za chvíli.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jablka oloupejte a nakrájejte je na plátky. Dno zapékací mísy vyložte sušenkami, které pokryjte nakrájenými plátky jablek. Jablka posypte skořicí, nasekanými vlašskými ořechy a připravte si krém. 

2. KROK

Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem a jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do nich mouku, kypřící prášek do pečiva. Krémem polijte jablka v zapékací míse a zarovnejte ho dohladka. 

3. KROK

Jablečný koláč se sušenkami pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 30 minut. 

Poznámka: Dezert po upečení nechte volně vychladnout a podávejte ho nakrájený na kousky, posypaný moučkovým cukrem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: MELEKSU ELINDEN

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů