Jablečný koláč se sušenkami, ořechy a skořicí - postup přípravy
Jablečný koláč se sušenkami je křupavý, vláčný a nadýchaný. K výrobě dezertu budete potřebovat pouze několik základních ingrediencí a budete ho mít hotový za chvíli.
Ingredience
Jablka oloupejte a nakrájejte je na plátky. Dno zapékací mísy vyložte sušenkami, které pokryjte nakrájenými plátky jablek. Jablka posypte skořicí, nasekanými vlašskými ořechy a připravte si krém.
Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem a jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do nich mouku, kypřící prášek do pečiva. Krémem polijte jablka v zapékací míse a zarovnejte ho dohladka.
Jablečný koláč se sušenkami pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 30 minut.
Poznámka: Dezert po upečení nechte volně vychladnout a podávejte ho nakrájený na kousky, posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: MELEKSU ELINDEN