Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečný koláč z tvarohového těsta s drobenkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jablečný koláč z tvarohového těsta s drobenkou - postup přípravy

Kombinace tvarohu s jablky nejenže dokáže potěšit chuťové buňky, ale zároveň je díky ní koláč velmi jemný a vláčný. Svůj recept na něj nám poskytla paní Andy Březinová.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Na drobenku

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Utřete v míse změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, přidejte vejce a prošlehejte do pěny. Poté do mísy nastrouhejte kůru z jednoho pečlivě omytého citronu. Přidejte tvaroh, mouku a prášek do pečiva a vypracujte hladké těsto.

2. KROK

Těsto rozprostřete na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou, případně ho můžete vyložit pečicím papírem. Oloupejte a nastrouhejte jablka a dejte je rovnoměrně na těsto. Posypejte je dle chuti skořicí, cukrem a nasekanými mandlemi.

3. KROK

V talíři smíchejte změklé máslo, cukr a hladkou mouku. Pečlivě vše zpracujte mezi prsty, dokud vám nevznikne drobenka. Tu pak nasypejte na vršek koláče.

4. KROK

Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte, dokud nebude drobenka hezky načervenalá a koláč propečený.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů