Jahodová bublanina s drobenkou - postup přípravy
Udělejte si menší zpestření třeba víkendového oběda a nachystejte si tento moučník v podobě jahodové bublaniny s drobenkou. Po vydatném obědě zaručeně potěší vaše chuťové pohárky; za recept vděčíme paní Nadě Hajžmanové.
Těsto
Drobenka
Dále
Nachystejte si větší mísu a nasypejte do ní polohrubou mouku spolu s cukrem krupice. Přidejte ke směsi kypřicí prášek a vše důkladně promíchejte. Poté do směsi rozklepněte vejce, přilijte plnotučné mléko a opět ji promíchejte. Nakonec postupně přimíchávejte rostlinný olej a těsto máte hotové.
Nalijte ho na plech vyložený pečicím papírem. Jahody omyjte a zbavte je stopek tak. Poté je nakrájejte na plátky a nasázejte je do těsta. Do menší misky nasypejte polohrubou mouku spolu s cukrem krupice a tuto směs promíchejte.
Poté do ní nalijte rozpuštěné máslo a opět ji důkladně promíchejte, vzniklou drobenku rozprostřete na těsto. Dejte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 20 až 25 minut. Poté máte hotovo a můžete podávat, dobrou chuť!