Jahodová Nutella jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Připravte si lahodnou jahodovou nutellu, zdravější alternativu k tradiční lískooříškové pomazánce s kakaem. Výhodou je, že budete potřebovat jen 3 ingredience.
Ingredience
Lískové ořechy vysypte na plech vyložený pečicím papírem a smažte je v horkovzdušné fritéze na 185 °C po dobu 6 minut.
Tip: Místo fritézy můžete ořechy péct v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12–15 minut.
Poté ořechy rozmixujte na kaši – potrvá to přibližně 5 minut. Do kaše následně přidejte cukr a mražené jahody. Směs znovu mixujte, dokud nezískáte hladkou hmotu.
Tip: Chcete-li, můžete do směsi vmíchat citronovou šťávu. To závisí na vašich chuťových preferencích.
Jahodovou nutellou následně naplňte sterilizovanou sklenici, kterou uzavřete víčkem.
Poznámka: Sterilizace nádobí zmírní riziko znehodnocení pokrmu bakteriemi.
Nutellu z jahod můžete podávat s pečivem, zakomponovat ji do jogurtů, přidat ji do palačinek nebo jí ochutit vafle.
Poznámka: Pokrm uchovávejte v lednici a spotřebujte ho co nejdříve.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jeden den recept