Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodová Nutella jen ze 3 ingrediencí

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Jahodová Nutella jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy

Připravte si lahodnou jahodovou nutellu, zdravější alternativu k tradiční lískooříškové pomazánce s kakaem. Výhodou je, že budete potřebovat jen 3 ingredience.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Lískové ořechy vysypte na plech vyložený pečicím papírem a smažte je v horkovzdušné fritéze na 185 °C po dobu 6 minut. 

Tip: Místo fritézy můžete ořechy péct v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12–15 minut.

2. KROK

Poté ořechy rozmixujte na kaši – potrvá to přibližně 5 minut. Do kaše následně přidejte cukr a mražené jahody. Směs znovu mixujte, dokud nezískáte hladkou hmotu. 

Tip: Chcete-li, můžete do směsi vmíchat citronovou šťávu. To závisí na vašich chuťových preferencích.

3. KROK

Jahodovou nutellou následně naplňte sterilizovanou sklenici, kterou uzavřete víčkem.

Poznámka: Sterilizace nádobí zmírní riziko znehodnocení pokrmu bakteriemi.

4. KROK

Nutellu z jahod můžete podávat s pečivem, zakomponovat ji do jogurtů, přidat ji do palačinek nebo jí ochutit vafle. 

Poznámka: Pokrm uchovávejte v lednici a spotřebujte ho co nejdříve.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Jeden den recept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů