Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodové knedlíky ze špaldové mouky a tvarohu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Jahodové knedlíky ze špaldové mouky a tvarohu - postup přípravy

Máte-li chuť na bezmasý oběd, připravte si jahodové knedlíky ze špaldové mouky podle paní Katky Sojkové. Jsou sladké, osvěžující a velmi snadné na přípravu.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte tvaroh, mléko, vaječné žloutky a špetku soli. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich celozrnnou špaldovou mouku. 

2. KROK

Vytvořte hladké těsto, do kterého vmíchejte kokosový olej. Nyní jahody omyjte, zbavte je zelených částí a obalte je ve třtinovém cukru. 

Tip: Pokud máte tuhy kokosový olej, rozpusťte ho a poté ho vlijte do těsta.

3. KROK

Z těsta udělejte tenký váleček, který rozdělte na stejně velké kousky. Z každého kousku vytvořte placku, do které zabalte jahodu a vytvořte z ní kuličku.

Poznámka: Knedlíky vložte do vroucí osolené vody, a jakmile vyplavou, vařte je 5 minut. 

4. KROK

Tip: Jahodové knedlíky ze špaldové mouky po uvaření sceďte a servírujte je polité rozpuštěným máslem, posypané moučkovým cukrem, kakaem a s čerstvým ovocem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů