Jahodové knedlíky ze špaldové mouky a tvarohu - postup přípravy
Máte-li chuť na bezmasý oběd, připravte si jahodové knedlíky ze špaldové mouky podle paní Katky Sojkové. Jsou sladké, osvěžující a velmi snadné na přípravu.
Ingredience
Náplň
Ve větší míse smíchejte tvaroh, mléko, vaječné žloutky a špetku soli. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich celozrnnou špaldovou mouku.
Vytvořte hladké těsto, do kterého vmíchejte kokosový olej. Nyní jahody omyjte, zbavte je zelených částí a obalte je ve třtinovém cukru.
Tip: Pokud máte tuhy kokosový olej, rozpusťte ho a poté ho vlijte do těsta.
Z těsta udělejte tenký váleček, který rozdělte na stejně velké kousky. Z každého kousku vytvořte placku, do které zabalte jahodu a vytvořte z ní kuličku.
Poznámka: Knedlíky vložte do vroucí osolené vody, a jakmile vyplavou, vařte je 5 minut.
Tip: Jahodové knedlíky ze špaldové mouky po uvaření sceďte a servírujte je polité rozpuštěným máslem, posypané moučkovým cukrem, kakaem a s čerstvým ovocem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.