Jahodové mochi s kondenzovaným mlékem - postup přípravy
Obohaťte své menu originálním dezertem podle tradičního japonského receptu. Nepečené jahodové mochi jsou na pohled lákavé a skvěle se hodí ke kávě nebo čaji.
Těsto
Náplň
Jahody omyjte a odřízněte z nich zelené části. Ve větší míse vyšlehejte smetanu s cukrem a kondenzovaným mlékem do tuhé hmoty.
Připravte si kousek potravinové fólie a umístěte na ni lžíci smetanové náplně, na kterou položte jednu jahodu. Pomocí fólie jahodu v náplni obalte a postup opakujte u všech jahod.
Poznámka: Obalené jahody uložte do lednice na 30 minut a nechte náplň ztuhnout.
V jiné míse smíchejte Shiratamako s cukrem a poté směs zalijte vodou a míchejte 1 minutu, dokud se ingredience nepropojí. Mísu zakryjte potravinovou fólií a směs vložte na 2 minuty do mikrovlnné trouby.
Fólii z mísy následně sundejte a směs rozmíchejte dohladka. Mísu znovu přikryjte fólií a dejte přihřívat do mikrovlnné trouby na další 1 minutu. Poté směs znovu promíchejte a na pomoučeném vále z ní vytvořte plát o výšce 0,5 cm, který rozdělte na 6 stejných čtverců.
Do středu každého čtverce položte jahody v náplni, z kterých jste sundali fólii a obalte je těstem ze všech stran tak, aby vznikla kulička.
Poznámka: Jahodové mochi vložte na 30 minut do lednice a můžete servírovat v celku nebo nakrájené na poloviny.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Daruma Cooking