Jahodové řezy s krémem a želatinou - postup přípravy
Z úrody jahod můžete udělat jemné řezy na piškotovém těstě s tvarohovým krémem a zalité želatinou. Recept na vynikající dezert nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.
Ingredience
Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Do mísy dejte žloutky a cukr a vyšlehejte je do pěny. Přidejte 6 lžic horké vody, mouku, prášek do pečiva a strouhanou citronovou kůru. Vymíchejte hladké těsto. Z bílků ušlehejte pevný sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta, aby zůstalo nadýchané.
Větší plech vyložte pečicím papírem a nalijte na něj těsto. Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 150 °C a pečte piškot dorůžova.
Z tvarohu, zakysané smetany, vanilkového cukru a moučkového cukru připravte krém a natřete ho na vychladlý piškot. Na krém vyskládejte očištěné čerstvé jahody. Poté svařte podle návodu 2 balení želatiny, nalijte ji na ovoce a nechte vše ztuhnout. Řezy podávejte nejlépe vychlazené.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.