Jahodový koláč v obalu od vajec - postup přípravy
Jednoduchý, levný a zároveň originální dezert si lze upéct netradičně za použití obyčejného obalu od vajec. Navíc na něj potřebujete jen pár běžných surovin.
Ingredience
Jahody omyjte, odstopkujte je a nakrájejte je na menší kusy. Polovinu jahod dejte do rendlíku a za častého míchání je svařte.
Když jsou zhruba napůl rozvařené, přidejte cukr a vařte dále. Nezapomínejte míchat. Smíchejte vodu se škrobem a za stálého míchání vlijte směs do rendlíku, aby se vytvořila hustá pudinková hmota.
Kartonový obal od vajec pečlivě obalte alobalem, aby nikde zevnitř nebyl vidět žádný volný papír, a zformujte i důlky. Na alobal položte plát listového těsta a opět ho vytvarujte podle tvaru krabice. Do každého důlku dejte uvařenou jahodovou hmotu a na ni přidejte několik kousků čerstvých jahod. Obal uzavřete a odstraňte přečnívající listové těsto.
Vložte obal do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte těsto zhruba 30 až 40 minut. Po vychladnutí nalámejte čokoládu na kousky a rozpusťte ji buď v mikrovlnné troubě, nebo ve vodní lázni. Poté s ní ozdobte vršek koláče. Nakonec koláč naporcujte podle jednotlivých důlků na vejce.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.