Jahodový pohár s jogurtem a vanilkou - postup přípravy
Máte-li doma jahody, mléko a pár dalších základních ingrediencí, připravte si z nich ten nejlepší a nejjednodušší jahodový pohár s jogurtem. Zamilujete si ho.
Ingredience
Mražené jahody vyndejte z mrazáku přibližně 10–15 minut před tím, než s nimi budete pracovat. V rendlíku smíchejte mléko s cukrem, kukuřičným škrobem, vanilkovým cukrem a rendlík umístěte na sporák.
Směs zahřívejte 1–2 minuty, do zhoustnutí, a poté ji přelijte do mísy, kde ji zakryjte potravinovou fólií a nechte volně vychladnout.
Poznámka: Fólii umístěte na vzniklý krém tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu se na povrchu nevytvoří škraloup.
Rozmrazené jahody zbavte zelených částí, nakrájejte je na čtvrtky a smíchejte je s jahodovým jogurtem. Ingredience následně rozmixujte ponorným mixérem na hladkou směs, kterou vmíchejte do vychladlého krému.
Poznámka: Aby byla směs co nejvíce hladká, použijte k míchání ponorný mixér.
Jahodovou směsí naplňte sklenice, ve kterých budete jahodový pohár s jogurtem servírovat a vložte je na 1 hodinu do lednice.
Tip: Poháry podávejte ozdobené čerstvými kousky jahod.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolci