
Jak loupat efektivně vařené brambory? Poradíme vám! - postup přípravy
Vánoční svátky se kvapem blíží a s nimi také příprava bramborového salátu. K jeho zhotovení potřebujete logicky vařené brambory. Mnoho hospodyněk si však v tomto ohledu přidělává zbytečně moc práce. Poradíme vám, jak co nejrychleji a nejefektivněji brambory ve slupce oloupat.
Skvělý trik, který vše usnadní
Při efektivním loupání brambor postupujte následovně:
- Až budou brambory opravdu měkké, vypněte sporák a opatrně jednotlivé kusy vyjměte z vroucí vody.
- Pak brambory vložte do mísy s ledovými kostkami.
- V nádobě chlaďte zeleninu po dobu pěti minut.
- Nakonec chlazené brambory vezměte do ruky a tahem sundejte slupku. Půjde to překvapivě jednoduše. Jak dokonalé že?
Tato vychytávka vám ušetří mnoho času. Zejména vám odpadne čekání na to, až brambory vychladnou. Vyzkoušejte tento trik a nebudete litovat. Ušetřený čas můžete raději trávit příjemnějšími činnostmi se svou rodinou.
Tip na závěr: Tradiční bramborový salát
Pokud se vám bleskurychle podařilo oloupat brambory výše uvedenou metodou, můžete si s námi připravit tradiční bramborový salát. Potřebujete:
- vařené brambory: 600 g
- kyselé nakládané okurky: 4 až 5 ks
- sůl: dle chuti
- mletý pepř: dle chuti
- vajíčka: 3 až 4 ks
- majonéza: 3 až 4 lžíce
- plnotučná hořčice: 2 lžíce
- malá cibule: 1 ks
- mrkev, petržel a celer: 150 g
- kyselé zelené jablko: 1 menší ks
Postup prakticky znáte, pokud každoročně připravujete štědrovečerní večeři. Veškerou zeleninu uvařte do měkka, nakrájejte na menší kostičky a promíchejte ve velké míse. Přidejte i stejně pokrájené jablko, kyselé okurky a uvařená oloupaná vejce nasekaná na menší kousky. Vše dochuťte majonézou, hořčicí, solí, pepřem a propojte vařečkou. Před podáváním je vhodné nechat salát uležet v lednici. Hodit se bude k pokrmu samozřejmě řízek kuřecí nebo vepřový. Někdo však preferuje osmaženou rybu (kapra či lososa).