Jak připravit perfektní rýži bez rýžovaru - postup přípravy
Není nic horšího, než si připravit lahodný oběd a celý jej zkazit přílohou v podobě nesprávně uvařené rýže. Kromě pořízení rýžovaru se tomuto problému můžete vyhnout i jinak. Tento způsob vaření rýže je 100% funkční a vlastně zcela snadný.
Ingredience
Do hrnce nalijte vodu, přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Jedinou podmínkou je, abyste na hrnec měli vhodnou pokličku, která nepropustí teplo. Ideální je rýži připravit v tlakovém hrnci.
Jakmile voda dojde do bodu varu, vsypte do ní dva šálky dlouhozrnné rýže, promíchejte ji, přikryjte pokličkou a plamen uberte na minimum. Takto vařte 20 minut, poté hrnec stáhněte z ohně, odeberte na krátký moment pokličku, aby mohla uniknout přebytečná pára, a znovu ji na hrnec položte. Nechte odstát dalších 5 minut. Poté ji načechrejte vidličkou a můžete podávat, dobrou chuť!