Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jak připravit perfektní rýži bez rýžovaru

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Jak připravit perfektní rýži bez rýžovaru - postup přípravy

Není nic horšího, než si připravit lahodný oběd a celý jej zkazit přílohou v podobě nesprávně uvařené rýže. Kromě pořízení rýžovaru se tomuto problému můžete vyhnout i jinak. Tento způsob vaření rýže je 100% funkční a vlastně zcela snadný.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do hrnce nalijte vodu, přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Jedinou podmínkou je, abyste na hrnec měli vhodnou pokličku, která nepropustí teplo. Ideální je rýži připravit v tlakovém hrnci.

2. KROK

Jakmile voda dojde do bodu varu, vsypte do ní dva šálky dlouhozrnné rýže, promíchejte ji, přikryjte pokličkou a plamen uberte na minimum. Takto vařte 20 minut, poté hrnec stáhněte z ohně, odeberte na krátký moment pokličku, aby mohla uniknout přebytečná pára, a znovu ji na hrnec položte. Nechte odstát dalších 5 minut. Poté ji načechrejte vidličkou a můžete podávat, dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů