Jak správně ohřát starší bramborovou kaši - postup přípravy
Snadno se může stát, že vám po obědě nebo večeři zbude větší množství bramborové kaše, protože jste neodhadli množství brambor. Dá se skladovat do dalšího dne a pak ohřát. Zapomeňte na mikrovlnnou troubu, opravdu lahodnou kaši dostanete při dodržení několika pravidel.
Kaši z lednice nejdříve prošťouchejte
Když vytáhnete starší kaši z lednici, rozhodně ji nezačněte okamžitě ohřívat. Potřebujete ji důkladně promíchat. Nejlepší bude, když ji znovu promačkáte za pomoci šťouchadla na brambory nebo vidličky. Teprve poté se můžete pustit do ohřívání.
Neohřívejte ji samotnou
Nestačí kaši jen postavit na sporák, je příliš hustá. Nalijte do ní trochu mléka, přidejte kousek másla a začněte ji trochu ohřívat. Další možností je přidat do kaše trochu smetany s 10 procenty tuku. Získá tak opravdu jemnou chuť. Pomalu ji zahřívejte, a když bude horká, přidejte ještě trochu másla.
Nepřipalte ji
Během ohřívání kaši velmi často míchejte, aby se vám nepřichytila na dno. Také ji v okamžiku, kdy je již horká, ze sporáku sundejte. Jinak se vám připálí a získá nepříjemnou pachuť.