Jednoduchá houbová polévka ze sušených hub - postup přípravy
Nemusíte zápolit s bramboračkou, kulajdou či jinými složitými polévkami, abyste si mohli vychutnat nasušené plody podzimního houbaření. Prostě smíchejte zeleninu, brambory a houby, jako to udělala paní Jitka Zeiselová, a získáte prvotřídní rychlou polévku.
Ingredience
Na sádle osmahněte najemno nakrájenou cibulku dorůžova, přidejte nadrobno nakrájenou mrkev a celer a vše společně chvilku restujte. Zeleninu v hrnci zalijte vodou nebo vývarem. Přidejte na kostky nakrájené brambory, sušené houby, podle chuti sůl, pepř a kmín a vařte, dokud brambory nezměknou.
Když jsou brambory v polévce uvařené, přidejte čerstvý či sušený libeček a dva tavené sýry Apetito (nebo kelímek sladké smetany). Nechte rozpustit, přilijte rozkvedlaná vajíčka a dochuťte majoránkou a prolisovaným česnekem. Polévku ozdobte jemně nasekanou pažitkou a petrželkou a podávejte.