Jednoduchá pizza z pánve - postup přípravy
Nemáte času nazbyt, ale potřebujete připravit chutnou večeři? Potom vsaďte na domácí pizzu z pánve, kterou skutečně zvládne i začátečník během několika málo minut. Výsledná chuť pokrmu je dokonalá.
Těsto
Ingredience
Začněte přípravou těsta na pizzu. V míse si smíchejte nejprve vejce spolu se zakysanou smetanou a špetkou soli. Nakonec přisypte i hladkou mouku a vypracujte vařečkou nebo metličkou hladké polotekuté těsto.
To vlijte na rozpálenou pánev větších rozměrů, kterou jste předtím vymazali olejem. Placku pečte na středním plamenu z obou stran.
Dokončování rychlé pizzy z pánve a její servírování
Až bude základní placka hotová, zmírněte plamen a pomažte ji kečupem. Poté vyskládejte na povrch oblíbený salám, kolečka omytého rajčete a přesypte nahrubo strouhaným tvrdým sýrem.
Suroviny lze zasypat i najemno nasekanou bazalkou či jinou bylinkou. Nakonec vše přikryjte poklicí a pečte, dokud se sýr neroztaví. Pizzu podávejte ihned po upečení. Hodit se bude nejen k večeři, ale třeba i na svačinu do práce. Přejeme vám dobré chutnání.
Různé variace rychlé pizzy z pánve
Pokud vás výše uvedená náplň rychlé pizzy nenadchla, můžete si ji samozřejmě upravit dle libosti. Kromě salámu lze na povrch pizzy navrstvit i klobásku, slaninu anebo třeba tuňáka z konzervy. Ten se skvěle snoubí s červenou cibulí a sýrem. Možné je rovněž vytvořit čistě sýrovou pizzu, na kterou použijete třeba gorgonzolu, parmezán, čedar a mozzarellu.