Jednoduchá roláda s vanilkovým krémem - postup přípravy
Vyzkoušejte rychlý recept na jednoduchou roládu s vanilkovým krémem, kterou můžete podávat ke snídani nebo ke kávě ve všední den, ale ostudu si s ní neuděláte ani na oslavách.
Těsto
Krém
V hrnci smíchejte mléko, vodu, cukr a změklé máslo. Směs zahřejte a míchejte, dokud se všechny ingredience nepropojí – potrvá to přibližně 5 minut. Poté vsypejte mouku, důkladně zamíchejte a vytvořte těsto, které vložte do mísy.
K těstu přidejte jedno vejce a zamíchejte. Poté přidejte zbylá dvě vejce a znovu zamíchejte. Připravené těsto rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, pomocí gumové stěrky v něm udělejte několik otvorů a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 min.
Zatímco se těsto peče, připravte si krém. Do hrnce dejte vejce, cukr, vanilkový cukr, škrob s trochou mléka a zamíchejte. Poté do směsi přilijte zbytek mléka a znovu zamíchejte. Jakmile se všechny ingredience propojí, dejte hrnec na teplo a míchejte směs, dokud nezhoustne – potrvá to přibližně 5 minut.
Hotový krém sundejte z tepla a přimíchejte do něj máslo. Krém rovnoměrně rozprostřete na připravené těsto a vytvořte roládu, kterou zabalte do pečicího papíru a nechte vychladnout.
Tip: Jakmile roláda vychladne, sundejte z ní pečicí papír, posypejte ji moučkovým cukrem a podávejte ji nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: РЕЦЕПТЫ НАТАЛИ