Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduché čevabčiči se zeleninou a brambory

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 27 minut

Jednoduché čevabčiči se zeleninou a brambory - postup přípravy

Čevabčiči je lahodný balkánský pokrm z mletého masa, plný bohaté chuti. Provoňte svůj domov a vyzkoušejte snadný recept podle Youtube kanálu Recepty bez brepty.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Na maso

Příloha

Obloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s mletým masem, pepřem, mletou sladkou paprikou a solí.    

Tip: Abyste si byli jistí, zda je směs dochucená dle vašich představ, kousek směsi na pánvi s olejem usmažte a ochutnejte. 

2. KROK

Z masové směsi vytvořte malé válečky o šířce přibližně 3 cm a délce 7 cm a smažte je ze všech stran. Celý proces potrvá přibližně 12 minut. Poté maso pečte v předehřáté troubě na 100 °C po dobu 15 minut.

3. KROK

Nyní připravte přílohu a zeleninovou oblohu. Oloupané brambory vařte 15–20 minut v osolené vodě, do změknutí. 

Tip: Chcete-li, aby byly brambory uvařené co nejdříve, nakrájejte je na menší kusy.

4. KROK

Zatímco se brambory vaří, nakrájejte červenou papriku na kolečka stejně, jako oloupanou cibuli. Nakonec nasekejte petrželku najemno. 

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

5. KROK

Jednoduché čevabčiči servírujte polité výpekem, s uvařenými brambory, posypanými nasekanou petrželkou a se zeleninovou oblohou. 

Tip: Pokrm můžete podávat s oblíbeným dipem, jako je majonéza nebo hořčice. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů