Jednoduché slané koblížky - postup přípravy
Slané koblížky jsou chuťovka, která se dokonale hodí na oslavy či party jako chutné a nenáročné občerstvení. Původně jsou připravovány z čajotu, ale hravě jej můžete nahradit i obyčejnou cuketou, jež je lépe dostupná v obchodech.
Ingredience
Čajoty oloupejte a nakrájejte na menší kusy. Uvařte je v páře doměkka. Pokud jste si zvolili místo čajotu cuketu, tak ji vařit nemusíte, stačí ji jen nastrouhat. Čajot po uvaření rozmělněte vidličkou a dochuťte solí. Přidejte rozklepnuté vejce a důkladně směs promíchejte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, poté ji do směsi také přidejte spolu s nadrobno nasekanou petrželkou. Dochuťte mletým pepřem a opět směs promíchejte. Nakonec do ní postupně přimíchejte mouku (objem šálku je 240 ml), kukuřičný škrob a prášek do pečiva.
Pokud jste použili cuketu, přidejte jen tolik mouky, abyste získali požadovanou konzistenci těsta. Výsledné těsto by nemělo být ani příliš řídké a ani příliš hutné. V hrnci rozehřejte dostatečné množství rostlinného oleje a dávkujte těsto po lžicích. Koblížky smažte dozlatova, poté můžete podávat. Dobrou chuť!