Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý bílý chléb

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jednoduchý bílý chléb - postup přípravy

Pokud chcete doma mít čerstvé pečivo, jednoduše si jej sami upečte. Tento bílý chléb je velmi jemný, nadýchaný a vychutnáte si ho mnohonásobně více než jakýkoliv kupovaný.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy dejte nejprve všechny sypké suroviny na těsto, pak přilijte olej a vlažnou vodu a mléko. Vypracujte hladké, nepříliš lepivé těsto. Přikryjte ho a nechte asi hodinu kynout.

2. KROK

Těsto rozdělte na 2 části, dejte je na pomoučněný vál a udělejte rukou z každé části zhruba čtvercovou placku. Ve třetinách každou přehněte dovnitř, utěsněte spoje těsta (viz video) a pak ho natěsno srolujte do bochánku. Prsty opět zarovnejte spoje těsta, aby se bochánek nerozbaloval. Dejte oba bochánky na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte a nechte asi 20 minut kynout.

3. KROK

Do každého bochánku udělejte 3 až 4 šikmé řezy ostrým nožem. Rozšlehejte vejce a oba chleby jím potřete. Vložte plech s nimi do předehřáté trouby na 180 °C a pečte je, dokud nebudou krásně zlatavé.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů