Jednoduchý domácí jablkový chlebíček - postup přípravy
Tento jednoduchý recept si zamilujete pro jeho rychlou přípravu a úžasnou chuť výsledného pokrmu. Jablkový chlebíček můžete podávat jako dezert ke kávě, ale také jako snídani.
Ingredience
Jablka oloupejte, odstraňte z nich jádřinec a nakrájejte je na malé kousky. Poté v míse smíchejte olej, cukr a jedno vejce a směs dejte bokem. V jiné misce smíchejte mouku a kypřicí prášek do pečiva.
Nakrájená jablka vmíchejte do směsi s vejcem a postupně k nim přimíchejte také moučnou směs.
Poznámka: Suchou směs s moukou je nutné přidávat postupně, aby se ingredience důkladně propojily a v těstu nevznikly hrudky.
Formu na pečení chleba vymažte rostlinným olejem, těsto do ní rovnoměrně rozprostřete a jablkový chlebíček pečte v předehřáté troubě na 200°C po dobu 45 minut.
Tip: Upečený chleba nechte vychladnout a následně jej podávejte nakrájený na kousky se zakysanou smetanou.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Простой рецепт