Jednoduchý hráškový krém se špenátem a šunkou - postup přípravy
Jednoduchý hráškový krém, podle paní Jany Podolákové Burkartové, můžete podávat horký i zastudena. Polévka je jednoduchá, zasytí, je výživná a plná bohatých chutí.
Ingredience
Zdobení
V hrnci rozpusťte máslo a smažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli 1–2 minuty. Přidejte k ní česnek, promíchejte a následně do hrnce vsypte hrášek s listovým špenátem.
Poznámka: Můžete použít také hrášek z konzervy. Chuťově je ale lepší mražený.
Ingredience promíchejte, ochuťte solí, pepřem a zalijte vývarem. Na mírném ohni a pod pokličkou duste polévku 20 minut.
Poznámka: Zatímco se polévka dusí, osmažte si na vedlejší pánvi nadrobno nakrájenou šunku a krutony z chleba.
Jakmile hrášek se špenátem změknou, polévku rozmixujte a vlijte do ní smetanu. Jednoduchý hráškový krém servírujte se šunkou a krutony.
Tip: Polévku podávejte horkou. Skvěle ale také chutná vychlazená, a to zejména v létě.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.