Jednoduchý jablečný moučník - postup přípravy
Pokud máte chvilku volno a chcete ji strávit nějak užitečně, třeba pečením, rozhodně vyzkoušejte tento jablečný moučník. Jeho příprava je tak snadná, že si na pomoc můžete klidně přizvat děti a udělat si hezké rodinné odpoledne.
Těsto
Náplň
Na posypání
Jablka oloupejte, zbavte je jádřince a nakrájejte je na menší kousky. Vhoďte je do pánve, přidejte k nim šťávu z citronu, cukr, skořici, máslo a dejte pánev na sporák. Vařte směs na středním plameni a občas ji promíchejte. Jakmile jablka změknou, přidejte k nim meruňkový džem. Celou směs ještě chvíli míchejte, poté ji dejte do misky a nechte vychladnout.
Nyní se můžete vrhnout na přípravu těsta. Do větší mísy rozklepněte vejce, přidejte k němu špetku soli, vanilkový cukr, cukr krystal a vše vyšlehejte metličkou. Poté do směsi postupně přimíchejte šťávu z citronu, rozpuštěné máslo a prosátou mouku s práškem do pečiva.
Těsto nakonec ručně uhněťte a rozválejte ho na pečicím papíře do tvaru obdélníku. Na jednu jeho polovinu dejte náplň a přeložte přes ni druhou polovinu těsta. Vidličkou utěsněte spoje. Cukrářskou stěrkou poté zarovnejte nedokonalosti (viz video).
Následně těsto rozdělte na delší proužky a přemístěte je na plech vyložený pečicím papírem. Dejte je do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 20 minut. Po vytažení je posypejte moučkovým cukrem a můžete podávat, dobrou chuť!