Jednoduchý těstovinový salát se zeleninou a sýrem - postup přípravy
Snadný a rychlý těstovinový salát poslouží jako svěží a lehký oběd na horké letní dny, případně jako příloha ke grilovanému či pečenému masu. Vyzkoušejte oblíbený domácí recept od paní Lenky Sedláčkové.
Ingredience
Těstoviny uvařte podle návodu al dente, slijte je a propláchněte studenou vodou, aby vychladly. Nechte je důkladně okapat a vsypte do hluboké salátové mísy.
Rajčata, okurky a papriku omyjte a osušte, očistěte je od konců a stopek a nakrájejte na velmi malé kostičky, které přihoďte do mísy k uvařeným těstovinám. Měkký salám nakrájejte nadrobno, sýr nastrouhejte nahrubo a obojí přidejte do salátu. Vše podle chuti osolte a opepřete, přidejte majonézu a bílý jogurt a salát důkladně, avšak jemně promíchejte, abyste nerozbili strukturu těstovin. Hotový salát nechte vychladit v lednici a podávejte.