Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemné kuře ve smetanové omáčce je dokonalý oběd pro rodinu

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Jemné kuře ve smetanové omáčce je dokonalý oběd pro rodinu - postup přípravy

Tento recept vykouzlí vaší rodině na tváři úsměv. Vychutnají si totiž velmi jemné maso ve smetanové omáčce, která chutná naprosto božsky! Vyzkoušejte nový recept, který osvěží kuřecí maso ve vaší domácnosti a rodina vám bude vděčná.

Ingredience pro:
5 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Kuřecí maso omyjte a osušte papírovými utěrkami. Pokud to bude potřeba, můžete ho nakrájet na kousky. Na rozpálené pánvi rozpusťte máslo. Orestujte na něm kousky masa. Na silném ohni z obou stran, dokud nebude maso mírně hnědé. Poté přidejte do pánve nakrájenou cibuli a promíchejte. Vše za stálého míchání opékejte, dokud nebude cibule krásně hnědá a maso nepustí šťávu.

2. KROK

Mezitím si můžete připravit omáčku. Do hluboké mísy nalijte zakysanou smetanu, přidejte mouku, koření na kuře a horkou vodu. Důkladně promíchejte, aby ve směsi nezůstaly žádné hrudky. Získanou omáčku můžete hned nalít do pánve ke kuřecímu masu a cibuli.

3. KROK

Podle vlastní chuti osolte a přidejte nadrobno nakrájený nebo prolisovaný česnek. Lehce zamíchejte, aby se chuť soli i česneku dostala do svého pokrmu a všechny kousky masa chutnaly stejně. Kuře restujte ve smetanové omáčce po dobu 20-25 minut na mírném ohni pod pokličkou a pravidelně vše míchejte, aby se cibule ani maso nepřichytilo na dně a smetana se nesrazila.

4. KROK

Ke konci přidejte nasekanou pažitku, petrželku nebo libeček a promíchejte. Takto vařte celý pokrm další 1-2 minuty. Poté celou pánev s připraveným jídlem sundejte z ohně. Nechte mírně vychladnout a můžete podávat. Ideální přílohou je rýže, bramborová kaše nebo jednoduše zvolte přílohu, kterou máte nejraději. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů