Jemný ořechový koláč s tvarohem - postup přípravy
Vyzkoušejte neotřelý recept od paní Martiny Wágnerové na neodolatelný tříbarevný moučník. Zachutná nejen rodině, ale i návštěvám a známým.
Těsto
Náplň
Plech s vysokým okrajem o rozměrech 30×40 cm vyložte pečicím papírem. Smícháním všech uvedených surovin připravte tvarohovou náplň.
Z vaječných bílků a třech lžic z celkových 280 g cukru vyšlehejte tuhý sníh. Změklé máslo, zbylé žloutky a zbývající cukr vyšlehejte do pěny.
Prosejte přes síto 200 g polohrubé mouky smíchané s polovinou sáčku kypřicího prášku do pečiva a s kakaem. Do další misky prosejte zbylých 120 g s druhou polovinou prášku do pečiva a smíchejte je s namletými vlašskými ořechy.
Jednu polovinu připravené žloutkové pěny smíchejte s moukou s kakaem. Do směsi přidejte polovinu vyšlehaného tuhého sněhu. Hotové těsto natřete na plech vyloženým pečicím papírem a potřete ho tvarohovou náplní.
K druhé polovině žloutkové směsi přidejte mouku s ořechy a postupně do směsi vmíchejte druhou polovinu vyšlehaného sněhu.
Koláč pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu zhruba 35 minut, v závislosti na vlastnostech vaší trouby.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.