Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemný piškotový koláč s jablky

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Jemný piškotový koláč s jablky - postup přípravy

Mlsají vaše děti s oblibou piškotové zákusky? Potom je zcela určitě potěšíte i tímto skvostným moučníkem s jablky. Hotový jej budete mít už za pár minut a ušetřený čas si můžete užít s rodinou třeba při procházce venku.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Nejprve si ve středně velké míse vyšlehejte vejce s krupicovým cukrem do pěny. Poté přidejte rozpuštěné a zchladlé máslo, mléko pokojové teploty, kypřící prášek do pečiva a nakonec i polohrubou mouku prosátou přes sítko. Ze všech surovin vypracujte metličkou nebo mixérem homogenní těsto polotekuté konzistence.




Kompletace jablečného koláče a jeho pečení v troubě

Nyní si k ruce vezměte jablka, oloupejte je, odstraňte jádřince a nakrájejte na menší kostičky. Ty pak zakomponujte do již hotového těsta a důkladně promíchejte.

Směs nakonec rovnoměrně navrstvěte do plechu vymazaného olejem a dejte péct do trouby na cca 30 až 35 minut při teplotě 180 °C.


Servírování jablečného piškotového koláče a tipy na jeho vylepšení

Upečený jablečný koláč vyjměte z trouby, posypte dle preferencí moučkovým cukrem a po zchladnutí podávejte pokrájený na menší porce. Hodit se bude k moučníku šálek kvalitní kávy, ovocný čaj, nebo i teplé kakao. Doplnit tuto dobrotu lze i o kopeček čerstvé šlehačky nebo o vanilkovou zmrzlinu. V případě, že budete chtít koláč vylepšit, můžete do něj zakomponovat i sladký tvaroh nebo v rumu máčené rozinky. Jablíčka lze rovněž před umístěním do těsta ochutit skořicí. Dobrou chuť.

Upečený jablečný koláč vyjměte z trouby, posypte dle preferencí moučkovým cukrem a po zchladnutí podávejte pokrájený na menší porce. Hodit se bude k moučníku šálek kvalitní kávy, ovocný čaj, nebo i teplé kakao. Doplnit tuto dobrotu lze i o kopeček čerstvé šlehačky nebo o vanilkovou zmrzlinu. V případě, že budete chtít koláč vylepšit, můžete do něj zakomponovat i sladký tvaroh nebo v rumu máčené rozinky. Jablíčka lze rovněž před umístěním do těsta ochutit skořicí. Dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů