Jogurtové řezy s kondenzovaným mlékem - postup přípravy
Pokud hledáte osvěžující dezert, vyzkoušejte tyto jogurtové řezy s kondenzovaným mlékem, které nejen skvěle chutnají, ale i svým vzhledem zaujmou na první pohled. Jejich příprava není vůbec složitá a zvládne je opravdu každý.
Kakaový korpus
Jogurtová vrstva
V míse smíchejte hladkou mouku, kakao a kypřicí prášek do pečiva. Poté ve velké míse šlehejte vejce s malou špetkou soli a vanilkovým cukrem, dokud nezískáte nadýchanou pěnu.
Do vaječné pěny přisypávejte cukr a dále šlehejte. Poté do ní postupně nasypte prosátou suchou směs a promíchejte ji. Následně přilijte mléko a vymíchejte hladké těsto.
Těsto nalijte do dortové formy o velkosti 28×18 cm vyložené pečicím papírem. Poté ho vložte do předehřáté trouby na teplotu 170 °C a korpus pečte asi 20 minut.
Korpus vyjměte z trouby a nechte ho zcela vychladnout. Mezitím do mísy nasypte želatinu, zalijte ji studenou vodou a nechte ji nabobtnat.
Do jiné mísy nalijte řecký jogurt s kondenzovaným mlékem a směs promíchejte. V další jiné míse jen lehce vyšlehejte smetanu ke šlehání a vanilkovým cukrem.
Jogurtový krém krátce smíchejte se šlehačkou. Želatinu zahřejte v mikrovlnné troubě po do dobu 30 sekund, dokud se nerozpustí. Poté ji smíchejte s částí krému.
Část krému s želatinou rychle promíchejte, vlijte ho do zbytku krému a vše společně promíchejte. Následně v malé misce smíchejte kakao s vroucí vodou, aby vznikla hustá pasta.
Jogurtový krém rozdělte na dvě části. Poté do jedné části nalijte kakaovou pastu a velmi dobře ji promíchejte.
Korpus vložte do dortového ráfku s vyšším okrajem a poté na něj střídavě nalévejte světlý jogurtový krém a poté tmavý krém. Poté na něm pomocí špejle vytvořte okrasné vzory.
Formu vložte do lednice alespoň na 4 hodiny. Hotové vychlazené jogurtové řezy úhledně nakrájejte horkým nožem a poté je můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tolle Rezepte