Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bulharská kuřecí krémová polévka

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Bulharská kuřecí krémová polévka - postup přípravy

Tradiční kuřecí krémová polévka podávaná v Bulharsku je velmi lahodné a výživné jídlo plné masa, zeleniny a skvělé kombinace různých chutí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do hrnce dejte dvě kuřecí stehna a na větší kusy nakrájenou 1 cibuli, 1 mrkev a řapíkatý celer. Přidejte bobkový list, zalijte 2 litry vody a uveďte do varu. Pak vše půl hodiny pod poklicí pomalu vařte.

2. KROK

Nakrájejte si druhou cibuli na kostičky, druhou mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a červenou papriku nakrájejte na menší kousky. Na pánev dejte trochu olivového oleje a máslo a dejte smažit cibuli. Až začne sklovatět, přidejte mrkev, papriku a prolisujte 2 stroužky česneku. Zamíchejte a nechte pod poklicí 10 minut pomalu dusit.

3. KROK

Nakrájejte brambory na kostičky. Vyndejte z hrnce stehna a uvařenou zeleninu. Maso oddělte od kostí a natrhejte na menší kusy. Do vývaru dejte zeleninu z pánve, přidejte brambory, přiklopte a 10 minut vařte. Poté vraťte maso do hrnce, přidejte těstoviny, sůl, pepř a rozmarýn a vařte dalších 10 minut.

4. KROK

V misce smíchejte kefír, žloutek, hladkou mouku a šťávu z půlky citronu. Vypněte polévku a směs v misce nařeďte alespoň jednou naběračkou vývaru z polévky, promíchejte a pak směs nalijte do hrnce s polévkou a zamíchejte. Poté můžete servírovat.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů