Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou - postup přípravy

Dobrý recept na snadný, rychlý a lahodný koláč je základní výbavou každé hospodyňky. Pokud ten svůj teprve hledáte, vyzkoušejte jogurtový koláč s ovocem a drobenkou podle osvědčeného receptu od paní Hany Petrášové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do mísy vyklopte bílý jogurt. Pokud máte malý plech, použijte malý jogurt, jestliže je velký, použijte velký kelímek. Můžete případně také namíchat bílý jogurt se zakysanou smetanou. Poměr mouky a cukru se odvíjí od použité velikosti jogurtu, respektive jeho kelímku, který slouží jako měrka.

2. KROK

K jogurtu v míse vyklepněte 2 vejce. S pomocí kelímku od jogurtu odměřte polohrubou mouku a cukr. Na sporáku rozpusťte máslo a nechejte ho zchladnout (případně použijte kupované ghí) a přidejte ho do směsi surovin. Nakonec přisypejte prášek do pečiva a vanilkový cukr a vše důkladně promíchejte do mírně tekutého těsta.

3. KROK

Plech vyložte pečicím papírem a vlijte do něj připravené těsto. Povrch posypejte ovocem, použít můžete borůvky, jahody, rybíz, nebo třeba meruňky, rebarboru či ananas. Ovoce můžete případně posypat skořicí nebo vanilkovým cukrem.

Připravte drobenku z 200 g mouky, 100 g másla a 100 g moučkového cukru, které promačkejte rukama či prosekejte příborovým nožem na písčitou hmotu. Tu nasypejte navrch koláče na ovoce.

4. KROK

Plech vložte do trouby rozehřáté na teplotu 170 °C a pečte koláč okolo 45 minut. Po dopečení jej nechte vychladnout, naporcujte, případně posypejte moučkovým cukrem a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů