Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou - postup přípravy
Dobrý recept na snadný, rychlý a lahodný koláč je základní výbavou každé hospodyňky. Pokud ten svůj teprve hledáte, vyzkoušejte jogurtový koláč s ovocem a drobenkou podle osvědčeného receptu od paní Hany Petrášové.
Ingredience
Do mísy vyklopte bílý jogurt. Pokud máte malý plech, použijte malý jogurt, jestliže je velký, použijte velký kelímek. Můžete případně také namíchat bílý jogurt se zakysanou smetanou. Poměr mouky a cukru se odvíjí od použité velikosti jogurtu, respektive jeho kelímku, který slouží jako měrka.
K jogurtu v míse vyklepněte 2 vejce. S pomocí kelímku od jogurtu odměřte polohrubou mouku a cukr. Na sporáku rozpusťte máslo a nechejte ho zchladnout (případně použijte kupované ghí) a přidejte ho do směsi surovin. Nakonec přisypejte prášek do pečiva a vanilkový cukr a vše důkladně promíchejte do mírně tekutého těsta.
Plech vyložte pečicím papírem a vlijte do něj připravené těsto. Povrch posypejte ovocem, použít můžete borůvky, jahody, rybíz, nebo třeba meruňky, rebarboru či ananas. Ovoce můžete případně posypat skořicí nebo vanilkovým cukrem.
Připravte drobenku z 200 g mouky, 100 g másla a 100 g moučkového cukru, které promačkejte rukama či prosekejte příborovým nožem na písčitou hmotu. Tu nasypejte navrch koláče na ovoce.