Kakaová buchta „Himaláje“ s tvarohem - postup přípravy
Kakaové těsto s tvarohem je vždy vynikající kombinace a v buchtě zvané Himaláje se skvěle doplňují. Recept nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.
Na těsto
Na náplň
Vejce s cukrem na těsto vyšlehejte v míse do pěny. Pak do směsi zašlehejte olej, přilijte mléko, dodejte mouku, kakao, prášek do pečiva a citronovou kůru. Těsto řádně promíchejte.
Na náplň opět vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, přidejte tvaroh, pudinkový prášek a přilijte mléko. Vše dokonale promíchejte, aby se ingredience spojily.
Plech vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou, případně vyložte pečicím papírem. Na dno dejte polovinu kakaového těsta. Na něj nalijte tvarohovou náplň a na tu poté druhou polovinu kakaového těsta. Buchtu dejte péct do předehřáté trouby na 180°C, dokud nebude upečená. Zdali je těsto propečené, si můžete ověřit pomocí špejle.